GEJALA_KOLESTEROL_TINGGI_4

APAKAH BAHAYA KOLESTEROL TINGGI DI USIA MUDA?

Kolesterol tidak hanya terjadi pada orang tua sahajaja. Pada usia 20 hingga 30an, Anda boleh memiliki kadar kolesterol tinggi jika Anda tidak boleh menjaga pengambilan makanan Anda. Lalu, apa yang menjadi penyebabnya? Dan, apa gejala memiliki kadar kolesterol tinggi?

            Kadar kolesterol yang tinggi di darah dipengaruhi oleh beberapa hal iaitu makan makanan yang tinggi kadar kolesterol, tidak rutin melakukan olahraga atau senaman, merokok, dan sejarah keluarga. Kadar kolesterol tinggi biasanya banyak terjadi pada orang-orang yang bertubuh gemuk atau obesiti.

            Di samping itu, kadar kolesterol yang tinggi di darah, menurut rujukan perubatan, biasanya belum memiliki gejala. Diperlukan hasil  makmal ujian darah untuk mengetahui kadar kolesterol di dalam darah. Yang perlu Anda ketahui adalah kadar kolesterol tinggi boleh mengakibatkan serangan jantung dan stroke.

            Jika kadar kolesterol sudah tinggi, cara mengatasinya iaitu mengubah gaya hidup Anda, iaitu mengurangi makan makanan yang mengandungi kolesterol, melakukan olahraga rutin, dan menghindari merokok. Jika Anda sudah memperbaiki gaya hidup Anda, kadar cholesterol LDL tetap saja tinggi, Anda disarankan untuk memakan ubat kolesterol. Sedangkan jika kadar kolesterol Anda lebih dari 200 mg/dL, disarankan memakan ubat kolesterol disertai dengan melanjutkan perubahan gaya hidup untuk menjadi lebih sihat.

            Jadi, mulai sekarang, jom kita terapkan gaya hidup sihat agar terhindar dari penyakit berbahaya seperti kadar kolesterol yang tinggi.

Penyelesaian Terbaik:

Kami mengesyorkan produk yang sudah terbukti berkesan & selamat serta mudah digunakan seperti Pati Herbamadu keluaran Clear Herbs Sdn. Bhd.

pati herbamadu kurangkan kolesterol

Antara kelebihan utama produk Pati Herbamadu ialah:

fungsi pati herbamadu
fungsi pati herbamadu

>> Dapatkan Pati Herbamadu Disini

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
×

Cart