BADAN KECIL TAPI BACAAN KOLESTEROL TINGGI, JAGA-JAGA!

Ramai beranggapan bertubuh kecil, bacaan kolesterol rendah dan risiko pun rendah diserang strok dan sakit jantung. SALAH anggapan tu.

punca kolesterol

2 Sumber Utama Kolesterol

kolesterol

 Kolesterol dihasilkan secara semulajadi oleh hati dan juga diperolehi dari makanan harian. Kolesterol juga didapati dari makanan yang kita makan, yang secara tidak langsung akan meningkatkan paras kolesterol darah.

Bagaimana kita nak tahu bacaan kolesterol kita tinggi atau rendah?

Masih ada dikalangan kita yang tidak ambil endah tentang bacaan paras normal kolesterol yang sepatutnya dan juga mcam mana nak dapatkan bacaan tersebut.

bacaan kolesterol

Bacaan kolestrol boleh dibuat melalui ujian darah. Kebiasaanya bacaan asas yang diberikan oleh doktor ialah bacaan jumlah kolesterol, Kolesterol LDL, kolesterol HDL dan juga trigliserida.

Kesan Kolesterol tinggi kepada Kesihatan

Dianggarkan satu dari 3 orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Kandungan kolesterol yang tinggi dalam darah menyumbang kepada masalah kesihatan yang kronik seperti masalah kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular. Jumlah kolesterol yang tinggi dan berlebihan di dalam badan boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius terhadap sistem kardiovaskular badan. Darah di dalam badan akan membawa kolesterol yang terdapat di dalam badan ke pelbagai organ dan kelenjar yang memerlukannya. Ia dibawa oleh lipoprotein. Apabila terlalu banyak lipoprotein LDL dan kurang HDL, memungkinkan berlakunya pembentukan plak didalam arteri, yang seterusnya memberi kesan kepada sistem kardiovaskular badan.

Penyelesaian Terbaik:

Kami mengesyorkan produk yang sudah terbukti berkesan & selamat serta mudah digunakan seperti Pati Herbamadu keluaran Clear Herbs Sdn. Bhd.

PHM

Antara kelebihan utama produk Pati Herbamadu ialah:

  • Membantu menurunkan paras kolesterol
  • Membantu membersihkan saluran jantung tersumbat
  • Membantu mengawal darah tinggi
  • Membantu membuang angina dalam badan
  • Membantu melawaskan perut
  • Membantu melancarkan perjalanan darah
  • Sesuai untuk mereka yang selalu merasa keletihan
  • Membantu membuang kahak dalam kerongkong
  • Membantu menurunkan berat badan

>> Dapatkan Pati Herbamadu Disini

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
×

Cart